Utbildning och bakgrund

Jag är filosofie magister med Musikvetenskap som huvudämne (Åbo Akademi). Jag har i över 25 år jobbat som musikjournalist för YLE, Sveriges Radio och olika dagstidningar. Dessutom har jag regelbundet undervisat i gitarrspel både i Sverige och i Finland.

Jag har varit musiklärare vid Korsholms Högstadium, gett undervisning i gitarrspel vid ARBIS i Vasa och Korsholms Vuxeninstitut. Jag har uppträtt regelbundet inom ramen för Visans Vänner i Åbo, Helsingfors, Stockholm, Helsingborg och Båstad. Den sistnämnda har jag även grundat. Jag har medverkat i konserter i bl.a. Åbo, Helsingfors, Esbo, Stockholm, Vasa, Helsingborg, Halmstad, Ängelholm och Båstad. Jag har även uppträtt på Visfestivalen i Sideby, Hangö, Kumlinge och Steninge (Halland), Dikt & Ton i Liljendal samt Skansen och Hässelby Slott i Stockholm. Jag har också uppträtt på bl.a. Nordiska Biblioteksveckan, Kura skymning, Världsboksdagen, Föreningen Norden, Finlandssvenska klubben i Göteborg och Jönköping med flera ställen i Sverige och Finland.

År 2005 blev jag utnämnd till "Båstads Visvän 2005". Motivering: "För att hon idogt arbetat för att sprida visan i Båstads kommun och därvid även tagit initiativet till bildandet av den i år tioårsjubilerande föreningen Visans Vänner i Båstad." (ordf. Henrik Malmros).

02-09-2014